מנגו

מנגו - הרכב קלורי:
חלבונים: 0.8% לחץ להשוואה
פחמימות: 15.0% לחץ להשוואה
שומנים: 0.4% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.1% לחץ להשוואה
קלוריות: 60 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם מנגו :
הרכב מינרלים ב100 גרם מנגו:
נתרן: 1 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 10 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 11 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 168 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 1.6 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 640 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 14 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.1 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה במנגו:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

מנגו ובריאות

איך כדאי לצרוך מנגו?

  • לשתות מנגו כמיץ טרי - בצורה זו ספיגת המינרלים והויטמינים היא היעילה ביותר.
  • מנגו מומלץ לצרוך בצורה הטבעית , אפשר כחלק מסלט או כתיבול לתבשילים

מנגו - ערכים בריאותיים

  • מנגו עשיר בויטמין C , ויטמין A וגם ברזל
  • מנגו חשוב ביותר לחיזוק המערכת החיסונית
  • מנגו  עלול לגרום לאלרגיה , ובמקרים קשים למחנק עד לסכנת חיים

מספר עובדות על גידול- מנגו

  • מנגו אפשר לגדל כמעט בכל קרקע
  • עץ המנגו זקוק לשמש רבה ולקרקע מדושנת
  • עץ צעיר יניב מנגו לאחר כ 4 שנים מרגע שתילתו, ובעונה אחת יכול להניב כ 150 פירות