תפוז

תפוז - הרכב קלורי:
חלבונים: 0.9% לחץ להשוואה
פחמימות: 11.8% לחץ להשוואה
שומנים: 0.1% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.0% לחץ להשוואה
קלוריות: 47 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם תפוז :
הרכב מינרלים ב100 גרם תפוז:
נתרן: 0 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 10 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.1 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 40 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 181 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 2.4 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 71 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 14 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.1 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בתפוז:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

תפוז ובריאות

איך כדאי לצרוך תפוז?

  • לשתות תפוז כמיץ טרי - בצורה זו ספיגת המינרלים והויטמינים היא היעילה ביותר.

מיץ תפוזים

  • כוס מיץ תפוזים אחת שווה לאכילת 2 עד שלושה תפוזים
  • מיץ של תפוז עשיר מאוד בויטמין C אך גם בסוכר פירות
  • מיץ שנסחט מתפוז מאבד כמות גדולה של ויטמין C לאחר כ 20 דקות מהסחיטה, לכן מומלץ לשתות אותו טרי

ריסוסים וחומרים כימיים בתפוז שאינו אורגני

  • בגלל קלפיתו העבה של התפוז , רוב חומרי הריסוס נשארים על קליפת התפוז ולא חודרים לפרי.
  • יש לשים לב לשטוף את התפוז לפני שמגררים את הקליפה שלו לכל מיני תבשילים ומאפים

סוגים של תפוז

תפוז נפוץ (מתוק)
תפוז מתוק הוא הזן הנפוץ ביותר ומשמש בעיקר לאכילה

תפוז דם
תפוז דם הינו בעל תוכן אדום ומשמש גם הוא להכנת מיצים.

תפוז ולנסיה
תפוז מסוג זה מתאים מאוד לסחיטת מיץ מאחר והוא מתקתק יותר מזנים אחרים של תפוז.

תפוז טבורי
תפוז טבורי זהו זן עם חוטם דמויי טבור  בראש הפרי.
תפוז טבורי משמש בעיקר לאכילה והוא מתוק יותר וכמעט ללא גרעינים בהשוואה לשאר הזנים

תפוז חוש-חש
בתפוז חוש-חש משתמשים בעיקר להכנת מאכלים שונים כגון ריבות.

תפוז סיני
תפוז סיני, מקורו מן הסתם בסין והוא תפוז ננסי המאופיין בקליפה בוהקת