אפרסק

אפרסק - הרכב קלורי:
חלבונים: 0.9% לחץ להשוואה
פחמימות: 9.5% לחץ להשוואה
שומנים: 0.2% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.0% לחץ להשוואה
קלוריות: 39 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם אפרסק :
הרכב מינרלים ב100 גרם אפרסק:
נתרן: 0 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 9 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 6 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 190 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 1.5 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 162 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 20 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה באפרסק:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

אפרסק ובריאות

איך כדאי לצרוך אפרסק?

  • לשתות אפרסק כמיץ טרי - בצורה זו ספיגת המינרלים והויטמינים היא היעילה ביותר.

תופעות לוואי - אפרסק

  • אפרסק ידוע כאחד הפירות הגורמים לטאאלרגיה.
  • אלרגיה כתוצאה מאכילת אפרסק היא נטייה גנטית ולכן אם אחד ההורים ידוע כאלרגי אפרסק, יש סיכוי גדול שגם אחד הילדים תתפתח רגישות לאחר צריכת אפרסק
  • האלרגיה מתבטאת במגוון תסמינים כגון פריחה, נפיחות בפנים , שלשולים, ובמקרים קיצוניים יכול לגרום למחנק וסכנת חיים

אפרסק - ערכים בריאותיים

  • אפרסק עשיר באשלגן, ברזל, ויטמין C ובטא קרוטן
  • אפרסקים טוובים לטיפול בעור, בלחץ דם ובעצירות
  • ע"פ הסינים אפרסק עוזר לזרימת דם טובה, ובטיפול בלחץ דם ובכאבי מחזור