עדשים

עדשים - הרכב קלורי:
חלבונים: 25.0% לחץ להשוואה
פחמימות: 59.2% לחץ להשוואה
שומנים: 2.2% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.4% לחץ להשוואה
קלוריות: 345 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם עדשים :
הרכב מינרלים ב100 גרם עדשים:
נתרן: 7 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 72 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 7.6 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 41 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 578 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 10.8 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 35 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 294 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 3.9 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בעדשים:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

עדשים ובריאות

איך כדאי לצרוך עדשים?

  • עדשים אפשר להקפיא ולהשתמש במועד מאוחר יותר

עדשים - קטניה עם ערך תזונתי מרשים

  • העדשים עשירים בחלבון ומכילים הרבה סיבים תזונתיים, מגנזיום, סידן, ברזל , ויטמינים A ו1B וגם חומצה פולית
  • לעדשים אינם מכילים גפרית ולכן קלות לעיכול (עם פחות תופעות לוואי) מקטניות אחרות.
  • לאנשים עם בעיות כלהעדשים מסייעים לשמירה על רמת סוכר קבועה בדם, מורידים את הכולסטרול בדם, ומאזנים את לחץ הדם ובכך מסייעים להורדת הסיכוי ללקות במחלות לב.

סוגי עדשים

  • ישנם המון סוגים ומינים לעדשים, ומתוכם ארבעה מוכרים ביותר כאן: חומים, שחורים, ירוקים וכתומים
  • העדשים הירוקים וכתומים נוטים להיות דביקים לאחר הבישול ולשנות צורה, ולכן מתאימים מאוד למרקים או להסמכת תבשילים
  • העדשים השחורים והחומים, עמידים בבישול ולכן טובים להוספה לסלטים

עדשים ברפואה הסינית

  • עדשים ברפואה הסינית ידועים כמזון משתן ועוזר בהוצאת לחות מהגוף
  • עדשים מחזקים את הלב , הכליה, הטחול והקיבה