שיבולת שועל

שיבולת שועל - הרכב קלורי:
חלבונים: 16.9% לחץ להשוואה
פחמימות: 66.3% לחץ להשוואה
שומנים: 6.9% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 1.2% לחץ להשוואה
קלוריות: 389 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם שיבולת שועל :
הרכב מינרלים ב100 גרם שיבולת שועל:
נתרן: 2 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 177 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 4.7 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 54 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 429 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 10.6 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 0 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 523 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 4.0 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בשיבולת שועל:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

שיבולת שועל ובריאות

איך כדאי לצרוך שיבולת שועל?

  • שיבולת שועל כדאי לאכול עם הקליפה - שמתחתיה נשמרים חלק ניכר מהמינרלים והויטמינים

תופעות לוואי - גזר

  • צריכת גזר מוגברת יכולה לגרום לשתן עם גוון אדום. זוהי תופעה נורמלית ואין לחשוש ממנה
  • לאנשים עם בעיות כליה או בעיות בכיס המרה הנוטלים תרופות מומלץ להמנע מצריכה מוגברת של עלי הגזר

מספר עובדות על גידול- גזר

  • גזר הוא ירק שורש ולכן כמו שאר ירקות השורש גדל בצורה אופטימלית בקור
  • גזר שותלים באדמה שאינה מזובלת אך מדושנת בקומפוסט, בעומק רב, בעונת הסתיו באדמה נקיה מאבנים  
  • השקיית הגזר נעשית מספר פעמים ביום , לכן משתמשים בטפטפות. היבול נאסף כחצי שנה לאחר השתילה

מיץ גזר

  • מועיל מאוד למערכת החיסונית ומנקה את הכבד
  • מומלץ לשתות מיץ גזר טרי , עם או בלי סלרי 3 פעמים בשבוע
     

ריסוסים וחומרים כימיים בגזר שאינו אורגני

  • בגזרים מרוססים עלול להמצא החומר פוליקור המשמש להדברת מחלות צמחים