סלק

סלק - הרכב קלורי:
חלבונים: 1.6% לחץ להשוואה
פחמימות: 9.6% לחץ להשוואה
שומנים: 0.2% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.0% לחץ להשוואה
קלוריות: 43 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם סלק :
הרכב מינרלים ב100 גרם סלק:
נתרן: 78 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 23 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.8 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 16 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 325 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 2.8 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 20 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 40 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.4 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בסלק:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

סלק ובריאות

איך כדאי לצרוך סלק?

  • מומלץ לצרוך סלק עם שמן זית שעוזר בספיגת המינרלים
  • לשתות סלק כמיץ טרי - בצורה זו ספיגת המינרלים והויטמינים היא היעילה ביותר.
  • סלק מומלץ לבשל מעט ועם הקליפה על מנת לצמצם איבוד ויטמינים
  • כדאי לצרוך כ 2 יחידות סלק בינוני ליום

תופעות לוואי - סלק

  • צריכת סלק מוגברת יכולה לגרום לשתן עם גוון אדום. זוהי תופעה נורמלית ואין לחשוש ממנה
  • לאנשים עם בעיות כליה או בעיות בכיס המרה הנוטלים תרופות מומלץ להמנע מצריכה מוגברת של עלי הסלק 

סלק ברפואה הסינית

  • הסלק נחשב כצמח מרפא חזק וחיוני ברפואה הסינית, ומשתמשים בו בעיקר לאיזון מערכת הדם וחיזוק המערכת החיסונית.
  • הסלק משמש בסיס בתזונה המחזקת אנרגיית צ'י ומערכת העיכול
  • מזין את המוח ובעל השפעה מרגיעה

מיץ סלק

  • מיץ סלק ידוע כמשקה הדם - מאחר ויש לו השפעה מטיבה מוכחת על הרחבת העורקים , זרימת הדם, ועל תאי הדם
  • לא מומלץ לשתות מיץ סלק נקי, אלא לערבבו עם מיצים נוספים. השימוש הנפוץ הוא עם גזר וסלרי

ריסוסים וחומרים כימיים בסלק שאינו אורגני

  • לפני הנבטת הסלק משתמשים בתכשיר דוקטלון כדי לקטול את העשבים מסביבו
  • לאחר ההנבטה, מרססים בגולטיקס או ב בטאנאל