כרוב

כרוב - הרכב קלורי:
חלבונים: 1.3% לחץ להשוואה
פחמימות: 5.8% לחץ להשוואה
שומנים: 0.1% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.0% לחץ להשוואה
קלוריות: 25 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם כרוב :
הרכב מינרלים ב100 גרם כרוב:
נתרן: 18 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 12 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.5 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 40 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 170 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 2.5 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 42 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 26 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בכרוב:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

כרוב ובריאות

איך כדאי לצרוך כרוב?

  • כרוב מומלץ לבשל מעט ועם הקליפה על מנת לצמצם איבוד ויטמינים
  • כרוב מומלץ לצרוך תוך שבוע ולשמור במקרר בשקית ניילון

עיכול כרוב

  • כרוב , כמו שאר יתר הירקות המצליבים, ידוע כקשה לעיכול ועלול לגרום לגזים.
  • אכילת כרוב אורגני פותרת את מרבית בעיות העיכול ולכן עדיפה על כרוב שאיננו אורגני  

הורדת נפיחות בעזרת כרוב

  • בכרוב חומרים פעילים העוזרים להורדת נפיחויות בגוף ותורם להרגעה
  • בכדי להשתמש בכרוב להורדת הנפיחות, יש לבשל עלים שלמים של הכרוב במים רותחים 

כרוב סגול

  • הכרוב הסגול דומה מאוד בצורתו ובאופן השימוש בו לכרוב הרגיל, ונבדל ממנו בפיגמנטים הסגולים שהוא מכיל הנקראים אנתוציאנינים 
  • אנתוציאנינים משמשים כנוגדי חמצון מאוד חזקים וכרוב הסגול מכיל פי 7 נוגדי חימצון מכרוב רגיל.
  • נוגדי חמצון אלה פועלים למניעת הזדקנות התאים, ויש מחקרים המצביעים על קשר ישיר