מלפפון

מלפפון - הרכב קלורי:
חלבונים: 0.6% לחץ להשוואה
פחמימות: 3.6% לחץ להשוואה
שומנים: 0.1% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.0% לחץ להשוואה
קלוריות: 15 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם מלפפון :
הרכב מינרלים ב100 גרם מלפפון:
נתרן: 2 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 13 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.3 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 16 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 147 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 0.5 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 45 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 24 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה במלפפון:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

מלפפון ובריאות

איך כדאי לצרוך מלפפון?

  • מלפפון מומלץ לצרוך בצורה הטבעית , אפשר כחלק מסלט או כתיבול לתבשילים
  • מלפפון אפשר להקפיא ולהשתמש במועד מאוחר יותר

מלפפון עוזר לדלקות עיניים

  • מלפפון יכול להוריד נפיחות בעיניים ולדכא דלקת עיניים
  •  כדי לטפל ולרפא דלקת עיניים , יש להניח על כל עין פרוסת מלפפון , כשהעיניים סגורות למשך 10 דקות.
  • דלקת עיניים מחמירה בעיקר בלילה ולכן מומלץ לבצע את הטיפול לפני השינה

מלפפון ועור

  • למלפפון השפעה מרגיעה , ושימוש חיצוני בו עוזר להרגעת כוויות ודלקות והקלה עלבעיות עור ועזרה בתהליך ניקוי עור 
  • אפשר לשים רסק מלפפונים על דלקות או כוויות בעור ולהשאיר כרבע שעה. ניתן לחזור על הטיפול במקרה הצורך