חציל

חציל - הרכב קלורי:
חלבונים: 1.0% לחץ להשוואה
פחמימות: 5.7% לחץ להשוואה
שומנים: 0.2% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.0% לחץ להשוואה
קלוריות: 24 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם חציל :
הרכב מינרלים ב100 גרם חציל:
נתרן: 2 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 14 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 9 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 230 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 3.4 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 16 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 25 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 0.2 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בחציל:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

חציל ובריאות

איך כדאי לצרוך חציל?

  • חציל מומלץ לאכול לאחר בישול - בדרך זו מינרלים וויטמינים נספגים ברמות גבוהות יותר בגוף
  • חציל כדאי לאכול עם הקליפה - שמתחתיה נשמרים חלק ניכר מהמינרלים והויטמינים
  • מומלץ לצרוך חציל עם שמן זית שעוזר בספיגת המינרלים
  • חציל מומלץ לבשל בישול קצר כדי לשמור על תכונויתיו ולמנוע ריחות לא נעימים

חומרים פעילים בחציל

  • בחציל חומרים פעילים בשם גליקואלקלואידים
  • הם מעניקים לחציל את טעמו המריר ועוזרים מאוד בכל מה שקשור להרגעת העור, טיפול בכויות, ובסרטן העור.
  • להפגת הטעם המריר אפשר לחצות את החציל, לזרות עליו מלח גס, ולהשאיר אותו כשעה מעל מסננת

חציל אוהב שמן

  • חציל אוהב לשתות שמן וסופג המון שמן בעת טיגונו. 
  • כדי להפחית את ספיגת השמן בחציל, כדאי להכניסו לשמן חם מאוד, ועדיף דווקא שמן עמוק (שם הוא סופג פחות).
  • אופציה נוספת לטיגון החציל היא להברישו בשמן (אפשר גם לרסס), ולאפות אותו בחום בינוני בתנור עד להשחמה