שום

שום - הרכב קלורי:
חלבונים: 6.4% לחץ להשוואה
פחמימות: 33.1% לחץ להשוואה
שומנים: 0.5% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.1% לחץ להשוואה
קלוריות: 149 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם שום :
הרכב מינרלים ב100 גרם שום:
נתרן: 17 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 25 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 1.7 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 181 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 401 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 2.1 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 5 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 153 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 1.2 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בשום:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

שום ובריאות

איך כדאי לצרוך שום?

  • שום מומלץ לאכול לאחר בישול - בדרך זו מינרלים וויטמינים נספגים ברמות גבוהות יותר בגוף
  • כדאי לרסק ולכתוש שום לפני האכילה כדי להגביר את ספיגתו

תופעות לוואי - שום

  • ריח חריף מהפה ומזיעת הגוף עד כ 6 שעות לאחר אכילת השום.
  • מקור הריח בחומר הפעיל בשום בשם אליצין 
  • חשוב לא להגזים בכמויות השום שאוכלים. את הריח מהפה ניתן לפתור בעזרת לעיסת פטרוזיליה או שתיית חלב

קילוף שום

  • לוחצים על השן בעזרת סכין גדולה ואז רוב הקליפה נפרדת 
  • קילוף הרבה שיניים - לחלוט במים רותחים לחצי דקה ואז לקרר במים קרים
  • קונוס פלסטיק ירוק (בחניות לכלי בית) בעזרתו מגלגלים את שן השום והקליפה נפרדת בקלות 

שום עם טעם מר

  • שום שנחרך בטיגון בטמפ' גבוהה מידי מקבל טעם מר - יש להוסיף את השום לקראת תום הטיגון
  • סיבה נוספת לשום מר יכולה להיות שום ישן מידי - השתדלו להשתמש בשום טרי 

שום ברפואה הסינית

  • שום נחשב ברפואה הסינית למזון מחמם
  • השום עוזר לחיזוק אנרגית היאנג בטחול ובכבד, ופותור בעיות של עודף ליחה ולחות בגוף. 
  • השום עוזר ע"פ הרפואה הסינית לריפוי מחלות לב, טיפול בשילשולים ובעיות עיכול ועוזר בהקלה בבעיות עור