פטרוזיליה

פטרוזיליה - הרכב קלורי:
חלבונים: 3.0% לחץ להשוואה
פחמימות: 6.3% לחץ להשוואה
שומנים: 0.8% לחץ להשוואה
מתוכם שומן רווי: 0.1% לחץ להשוואה
קלוריות: 36 לחץ להשוואה
הרכב ויטמינים ב100 גרם פטרוזיליה :
הרכב מינרלים ב100 גרם פטרוזיליה:
נתרן: 56 מ"ג לחץ להשוואה
מגנזיום: 50 מ"ג לחץ להשוואה
ברזל: 6.2 מ"ג לחץ להשוואה
סידן: 138 מ"ג לחץ להשוואה
אשלגן: 554 מ"ג לחץ להשוואה
סיבים תזונתיים: 3.3 מ"ג לחץ להשוואה
בטא קרוטין: 5054 מ"ג לחץ להשוואה
זרחן: 58 מ"ג לחץ להשוואה
אבץ: 1.1 מ"ג לחץ להשוואה
חומרי הדברה בפטרוזיליה:

עלול להכיל חומרי הדברה בכמות מועטה
למידע על חומרי הדברה במזון

פטרוזיליה ובריאות

איך כדאי לצרוך פטרוזיליה?

  • פטרוזיליה מומלץ לצרוך בצורה הטבעית , אפשר כחלק מסלט או כתיבול לתבשילים
  • מומלץ להחזיק פטרוזיליה בקירור בתוך נייר סופג מאוחסן בקופסה. כך אפשר לשמור פטרוזיליה מספר שבועות

מספר עובדות על פטרוזיליה

הפטרוזיליה הינה ירק עלי.

היא מכילה כמות גדולה של ויטמינים C ו-A וחומצה פולית הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף.

פטרוזיליה עשירה גם  בברזל ובסידן
פטרוזיליה טובה להפגת ריח רע מהפה - לעסו אותה מספר דקות
 
פטרוזיליה גם ידועה בכושר שלה להרחקת חרקים - במיוחד יתושים
 
עלי הפטרוזיליה גדולים יותר מהכוסברה והצבע שלה עז יותר